Глобус ЕС
ГЕРБ Евроизбори 2019

Крепостта Туида с национална награда

Статуетката „Златна роза“
28.12.2016 / 13:56

Статуетка „Златна роза“ получи късноантична и средновековна крепост Туида за първото място в конкурса на Министерството на туризма в категория "Туристическа атракция/обект". Това стана на официална церемония по връчване на Годишните награди в туризма за 2016 година, която се проведе на 19 декември в Централния военен клуб в София. Статуетката беше връчена на зам.-кмета на Сливен Стоян Марков от председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

„Наградата е за всички сливенци и приятели на града, които гласуваха за обекта. Тя поставя Сливен на картата на туризма в България“, каза Стоян Марков. Той допълни, че отличието е плод на усилена работа и носи след себе си голяма отговорност и поставяне на още по-високи цели. По думите му, по време на гласуването над 100 хиляди души са посетили сайта на крепост Туида и по този начин обектът е станал още по-популярен. През изминалите събота и неделя над 100 души от различни големи градове са посетили Туида. Те са получили карти за участие в кампанията на Общината „Стани приятел на Сливен“, които им дават възможност да посетят и останалите културно-исторически обекти в града.

„Това е кампания, която е инвестиция в туризма и в привлекателността на Сливен като туристически център“, заяви кметът Стефан Радев. Той смята, че интересът към крепост Туида ще бъде още по-голям и заяви, че ще се направи всичко възможно, за да се улесни достъпът на туристите до нея.

Ръководителят на крепостта Мая Иванова изрази мнение, че няма по-важни и най-важни обекти. „Всички са важни, но това, което ни отличаваше през тази една година, беше усърдната работа по отношение на алтернативните форми, които непрекъснато предлагаме на нашите посетители – концерти, събори, работилници, посещения в училища и т.н. Много е важно, че общинското ръководство никога не казва „не“ и ни подкрепя във всяка една инициатива“, каза Мая Иванова. Тя допълни, че номинацията в Годишните награди в туризма за 2016 година също е голям успех, защото сливенският туристически обект е попаднал в Топ 20 от над 200 други кандидатури и е отговорил на редица изисквания и показатели с представени доказателства за всяка една посочена цифра.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев