Глобус ЕС
EL

В общината няма бедстващи и закъсали хора

Сграда Община Сливен
09.01.2017 / 11:25

Пътищата в община Сливен са проходими при зимни условия. Няма бедстващи и закъсали хора. Няма населени места без ток и вода. Общината е скована в лед, но екипите работят по общинската пътна мрежа и по улиците на града. Продължава работата по обработка със соли. Най-затруднени и опасни са наклонените улици, където снегопочистващата техниката не може да работи ефективно. Обработени със соли са автобусните спирки и тротоарите пред тях, около училищата и здравните заведения. Затруднение има по улиците „Сирак Скитник”, Стефан Егаров” и „Овчарска”.

Общинските пътища също са проходими при зимни условия. Техниката работи в планинската част. Пътят Чуката – Меча поляна е пробит, но трудно проходим. Усилени са екипи за опесъчаване в селата в равнинната част на общината. Това са участъци на Чокоба – Глуфишево, Злати войвода – Струпец и други.

Щабът продължава работата си. Обработват се всички сигнали на граждани. Общинската администрация изразява удовлетвореност, че хората се съобразиха с тежката зимна обстановка. Остава в сила предупреждението за гражданите да почистват тротоарите пред домовете си и да се съобразяват с метеорологичната прогноза.

 
 

Copyright © 2008-2018 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев