Глобус ЕС
EL

Предстои работа по важни за Сливен проекти

Кметът Стефан Радев
24.01.2017 / 12:42

Кметът Стефан Радев определи като много важни за Сливен и общината проектите „Интегриран градски транспорт, гр. Сливен“ и „Подобряване на градската среда на Сливен“. Договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Министерство на регионалното развитие и благоустройството - Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. бяха подписани от кмета миналата седмица. Предстои подготовка и обявяване на процедури за избор на изпълнители и сключване на договори за строителство и доставка по всички дейности. Размерът на безвъзмездната финансова помощ по проект „Интегриран градски транспорт, гр. Сливен“ е 14 525 521,80 лв., а по проект „Подобряване на градската среда на Сливен“ – 2 199 911 лв.

"Стремежът ни беше инвестициите да са насочени към максимално широк кръг от хора и те да са концентрирани не само в центъра на града, а до крайните квартали - нещо, което бяхме заявили и в нашата предизборна кампания", коментира той. Според него, и двата проекта потвърждават това намерение на общинското ръководство.

"Неведнъж съм казвал, че не е добре да се говори за усвояване на средства от еврофондовете, а по-скоро за тяхното инвестиране и постигане на конкретни резултати за хората от общината. Няма смисъл да се говори какво сме усвоили, ако не можем да покажем какви са реалните ползи за гражданите", коментира Радев.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев