Глобус ЕС
ГЕРБ Евроизбори 2019

Проверяваме онлайн местните данъци

НАП - Сливен
08.02.2017 / 16:28

"Гражданите вече могат по електронен път да получат информация за своите задължения и плащания", съобщи кметът Стефан Радев. Община Сливен въвежда нова електронна система в дирекция "Местни данъци и такси", която се финансира от Министерството на финансите и е за безплатно ползване от общините, включително и за нашата община”, посочи кметът.

Справката може да се направи в сайта на Община Сливен: http://www.sliven.bg/mdt/. Работи се и по въвеждане на възможност за заплащане на задълженията онлайн.

„Всяко лице, което има деклариран имот или автомобил, може да получи персонален идентификационен номер, който се генерира автоматизирано в системата. Чрез този номер се прави справка в сайта на общината какви задължения има лицето и да реши по какъв начин да ги плати”, поясни Методи Лаков, директор на дирекция „Местни данъци и такси” в община Сливен.

Получаването на ПИН-код става в салона за местните данъци, в източната част на общината, срещу предоставена лична карта или чрез нотариално упълномощено от лице. В справката се визуализират всички задължения за въведен ЕГН /ЕИК/ ЛНЧ.

Този месец предстои подписване на договор с Националната агенция по приходите, за да се даде възможност такава справка да правят тези граждани, които имат персонални идентификационни кодове в системата на НАП. Чрез сайта на НАП ще могат да виждат нужната им информация, без да вземат номер от общината.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев