Глобус ЕС
ГЕРБ Евроизбори 2019

Вкарват в регистър детските градини

сградата на Община Сливен
04.03.2017 / 13:23

Наредба за водене на регистър на общинските детски градини и центрове за подкрепа за личностно развитие на територията на община Сливен прие на последното си заседание Общинският съвет.

В предложението си кметът Стефан Радев посочва, че основният мотив за приемане на наредбата е изменението на Закона за предучилищното и училищното образование. По силата на новите разпоредби, във всяка община е необходимо да се създаде и поддържа такъв Регистър на базата на заповедта за тяхното откриване, преобразуване, промяна и закриване.

Обстоятелствата, които подлежат на вписване в регистъра, редът за вписване, както и реда за воденето му трябва да бъдат определени с нарочна Наредба. С приемането й се цели класифициране на информацията за детските градини и центрове в общината, осигуряване на достъпност и публичност на тази информация, като приемането й е ясен показател за това, че община Сливен спазва и налага стриктно създадените и утвърдени нормативни документи на Република България в областта на образованието.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев