Глобус ЕС
ГЕРБ Евроизбори 2019

Очаквам сливенци да бъдат мои взискателни работодатели!

08.03.2017 / 11:08

Борислав Миланов, водач на кандидат-депутатската листа на „Реформаторски блок – Глас Народен” в Сливен:

- Кой е Борислав Миланов?

- Убеден демократ и дясномислещ човек съм още от началото на промените в България. Повярвах в синята идея и станах член на Съюза на демократичните сили в далечната 1990 година. Оттогава съм свързан с тези идеи и ценности, които в момента заедно отстояваме с колегите и приятелите в Реформаторския блок, както и с новите ни партньори от „Глас Народен”, БДФ и Народен съюз. Предстоят ни избори, на които нашите избиратели очакват да продължим започнатите сериозни реформи и да им докажем, че сме един отбор, на който могат да се доверят и да ни подкрепят.

- В Сливен са идвали за първи път в живота си и други кандидати, наречени парашутисти, и са ставали депутати. Това феномен ли е?

- Не мога да възприема определението парашутист и ще кажа, че съм тясно свързан с област Сливен, защото в периода 1994-2000 г. съм бил областен координатор и съм отговарял именно за областите Сливен, Бургас и Ямбол. Работил съм на терен тук и смятам, че добре познавам хората в този регион, както и техните проблеми.

- Познавате ли наистина проблемите на Сливен?

- За съжаление, област Сливен остава една от слабо развитите в страната. След 2008 г. е налице спад в отрасли, за които е регистриран значителен ръст в периода преди кризата и които са разполагали с голям процент от работните места. Някои от тях все още не могат да се възстановят. Такива са строителството, в което бяха наети голям брой работници, включително и по-ниско квалифицирани, както и търговията и някои отрасли от преработващата промишленост. Като че ли по-оптимистично изглеждат нещата в хранителната промишленост - един от отраслите, осигуряващи голям процент от работните места в областната икономика. Според данните на официалната статистика, известно увеличение има на наетите в селското стопанство.

Анализите показват, че инвестициите в реалния сектор през последните години не са били достатъчни с оглед на това област Сливен да преодолее изоставането и да заеме едно по-достойно място по икономическо развитие.

Има сериозни проблеми и в сферата на образованието и здравеопазването. Относителният дял на отпадналите от основно и средно образование расте до изключително високи нива за страната. Има тежък дисбаланс между лекарския персонал и броя на населението.

- Какво предлагат Реформаторите, за да убедят и сливенските избиратели да гласуват за тях? Как ще преминава вашата предизборна кампания в Сливенска област?

- Ние от коалиция „Реформаторски блок – Глас Народен“ предлагаме в своята програма и искаме силна държава, която да може да гарантира сигурност, образование и здравеопазване, както и силни държавни институции. Убедени сме, че в следващото Народно събрание ще вкараме нашите приоритети в управлението, защото това означава да поемеш отговорност.

В мое лице жителите на област Сливен ще имат наистина отговорен изпълнител, като очаквам от тях да бъдат мой взискателен работодател.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев