Глобус ЕС
ГЕРБ Евроизбори 2019

Защо избрах Кольо Милев?

Кольо Милев
21.03.2017 / 11:36

Уважаеми съграждани, не трябва да смятате, че искам да насоча вниманието Ви към една или друга партия. Не партията прави политиката, а хората в нея. От само себе си се подразбира, че имам предвид някой кандидат за народен представител. И това е бившият ни кмет г-н К. Милев. Познавам го като офицер и командир на Сливенско поделение. По образование е с висше военно, след това е завършил в йерархията школи и военна академия за старши офицери, благодарение на това и военните си успехи е стигнал чин генерал. Има и инженерна специалност. В Сливен беше кмет един мандат и според мен е успешен, защото ликвидира допуснатите грешки и нередности по строежа на водния цикъл, който беше много важен за града ни. И организира строителството така, че се работеше на няколко участъци едновременно, с което ускори строителството и движението по улиците се запази, а не както преди него. Освен това разгърна възможностите си и успоредно с водния цикъл започна ремонт на ларго-центъра, където виждаме новите му предимства. Започна и завърши кръговото движение под хотел „Сливен”, Археологичния обект Туида, Детски забавен парк „Юнак”, … реконструира и обнови зала „Г.Кирков” в концертна зала … Проектира нов градски парк срещу В и К д-.во между р. Асеновска и ул. „Атанас Кавърджиков” с детски атрактивни игри. Учудих се на него, че е успял да създаде толкова много връзки и приятели, които му помагат от всякъде, а това помага на работата му, от което печели градът. На нас ни трябват именно такива хора, богати по душа, пълни с инициативи и мерак за работа.

Като кмет ни остави наследство, достойно за уважение. Показа качества на улегнал и уравновесен човек. Познаваше всички служители по име и длъжност в общината. И безпогрешно насочваше гражданите по съответните служби и длъжностни лица. Водеше диалог и дружески разговори с широк кръг от обществеността. И това го доближаваше до обикновения човек.

Друго положително качество на ръководител като него беше, че приемаше хората без ограничение извън приемния му ден. Сутрин отиваше рано, един час преди работното време, за да услужи на някого. И това го правеше народен човек. Когото хората оприличават от миналото Г.Данчев. Освен канцеларската си работа, отделяше време и за обиколки из града и вилните зони. Беше запознат със структурата и хората, които живеят там. Приемаше и изпращаше хората с внимание и любезности.

За него има още много да се говори. Аз мисля, че ония, които навремето без да го опознаят, са говорили не чак до там с любезности, сега му дават подходящата оценка за успешен кмет. Може да бъдете сигурни,че по-подходящ човек за съвет и помощ от него трудно ще намерите. Не го хваля, че се ръководя от лични съображения, защото нищо не ми е свършил, а от инстинкта ми за справедливост.

Никой не ме е карал да пиша тези слова. Дори и той не знае. Научих, че ще се кандидатира за народен представител и реших чрез моите скромни слова да кажа на ония, които не го познават, че няма да сбъркат, ако гласуват за него. Неговия, преференциален номер в бюлетината е № 9. Използвайте преференциалната възможност, за да го подкрепите!

Даньо Динев

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев