Глобус ЕС
EL

Осъществява се планувано въвеждане на нов светофар в Сливен

24.03.2017 / 15:28

В момента се осъществява плануваното въвеждане на новата светофарна уредба на Т-образното кръстовище на булевард „Бургаско шосе” и бул. „Стефан Стамболов”. До няколко дни уредбата ще бъде пусната. Предстои провеждането на 72-часови проби. Новият светофар ще улесни преминаването на автомобили на кръстовището, което в пиковите часове е много натоварено и ще сведе до минимум предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

На кръстовището са монтирани 6 LED транспортно светофарни секции, 6 пешеходни секции, 5 обратни брояча за оставащото време, съпътстващи кабели и стойки.

„Общината планира изграждане на нова светофарна уредба и на кръстовището на бул.”Панайот Хитов” и „Стефан Стамболов”, съобщи пред журналисти кметът на Сливен Стефан Радев. Комисията по безопасност не планира изграждане на кръгово кръстовище до Техническия университет, каза още Радев.

В Сливен досега има изградени 5 светофарни уредби, като две от тях са с LED осветление. Това са светофарите до магазин „Технополис" и на т.н. „Стъклено кръстовище" на пътя за Ямбол. Предимството на светофара е, че регулира по предварително установен ред преминаването през кръстовището на пътни превозни средства и пешеходци.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев