Глобус ЕС
EL

Ден на възрастните хора в Крушаре

снимка от празника
08.10.2017 / 07:56

Кметът на Сливен Стефан Радев и неговият заместник Румен Иванов бяха гости на пенсионерския клуб „Вечна младост” в с. Крушаре на 4 октомври. В клуба на пенсионера в селото се състоя тържество, посветено на Деня на възрастните хора. Сред гостите, които уважиха празника, бяха кметът на Крушаре Димо Станков и председателката на областната структура на Съюза на пенсионерите Пенка Симеонова.

„Средната възраст и броят на възрастните хора в страната, и в Европа все повече се повишава. Все повече ще става важно в градовете и населените места в страната да бъде осмислено качеството на живот на възрастните хора, за да можем да говорим за динамично развиващи се райони”, посочи кметът Стефан Радев. По думите му отношението към възрастните хора в една държава е белег на цивилизованост и зрялост на обществото. „И аз мисля, че в България, макар и по–бавно, отколкото ни се иска, нещата вървят в правилната посока. По повод празника искам да Ви пожелая здраве за Вас и Вашите семейства, спокойни и достойни старини“, каза още кметът Радев.

Димо Станков заяви, че младото поколение дължи много на възрастните хора. „Уважение, преклонение и почит трябва да е основното отношение към хората с дълъг житейски опит“, каза Станков. Учениците от местното училище изнесоха концертна програма с песни и рецитал. Със свои изпълнения се включи и вокалната група към пенсионерския клуб „Вечна младост“.

Още снимки от новината

снимка от празника
снимка от празника

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев