Глобус ЕС
ГЕРБ Евроизбори 2019

Стават чудеса по Коледа, стават!

Така започна разкрасяването на бул. "Хаджи Димитър"
19.12.2017 / 14:18

След като някъде по Великден правителството даде на Сливен 3 милиона лева за най-натовареното кръстовище в града Розова градина да стане кръгово, сега преди Коледа то изсипа нови 1,8 млн.лева. Този път за довършването на една друга натоварена улица в центъра – „Хаджи Димитър”. Започваме да вярваме, че наистина по Коледа стават чудеса!

Дали имаше някаква игричка между първия и втория в класирането за кръговото на Розова градина, която се оценява на някакви си 1 милион лева, не знаем, пък и сливенци никак не се интересуват от подобни игрички. Те искат час по-скоро да има кръгово, защото оттам минава целият град. С автомобили. И кошмарът продължава. Дано втория в класирането, станал първи, свърши тая работа за половин година. И преди години сме го казвали – който кмет направи кръговото на Розова градина, ще управлява докато е жив! Защото на сливенци им писна да се промушват страхливо с колите си между осемте улици.

Проектът за бул. „Хаджи Димитър” е от времето на Лечков. Хубав е, хем красив, хем удобен както за хората, така и за автомобилите. Но не стана. Бяха раздадени някакви аванси на изпълнителите, дето нямаха и две лопати инвентар, последваха съдебни разпри и всичко поутихна. Сега правителството реши дилемата – удобен булевард ще има. Така си е – който има пари, той решава нещата, стига някой да му ги поиска умно.

Не знаем на колко министерски врати е чукал кметът за тия финансови дарове, а и народонаселението на Сливен не пита, то иска нещата да стават колкото може по-бързо и хубаво. И се отблагодарява само на избори.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев