Глобус ЕС
ГЕРБ Евроизбори 2019

Известна наша лекарка сред най-добрите Мисис Баба

снимка от събитието
28.01.2018 / 11:26

Традиционно на Бабин ден – последният от поредицата празници, свързани с Рождество Христово, на който почитаме „бабата“ или опитната жена, която е изпълнявала ролята на акушерка в миналото се проведе деветото издание на конкурса „Мисис Баба 2018“ и световното издание Grandma Universe 2018 – единственият международен световен конкурс за баби.

Но бабата е не само опитът, който помага на живота да се появи, а и любовта, която го отглежда. За любовта на бабите към техните внуци често се казва, че е най-вълшебната любов от всички – тя е безгранична и безусловна.

Вечерта, в балната зала на хотел Монтесито, за поредна година точно на бабин ден имаше много, много любов, защото тук бяха събрани най-много баби на квадратен метър във Вселената, дошли от близо и далеч. Най-готините баби на България се бориха за титлата Мисис Баба 2018г., а представителки от 15 държави, сред които Сингапур, Испания, Филипини, Канада, ЮАР, Австралия, Малайзия, Русия, Индия, Швейцария, Обединено Кралство, Канарски острови, Латвия, Лас Палмас, България, както и миналогодишната победителка „Мисис Баба“ 2017 – Лариса Иванова се надпреварваха с талант и харизма за короната Grandma Universe 2018.

Над 120 кандидатки от цялата страна заявиха желание да участват в надпреварата. Целта на този конкурс е да даде пример за съвременна баба – красива, поддържана, работеща, щастлива и радваща се на живота, любяща майка и баба, със самочувствие, лично пространство.

Събитието по традиция имаше и благотворителен характер. Средствата бяха предоставени на К.Г.Б. – Клуб на готините баби. В най-интересния тур с талантите всички участнички блеснаха с изпълненията си. Те пяха, танцуваха, рецитираха.

Журито избра следните победителки:

- „Мисис Баба“ – България 2018: – Анета Паскалева – от София, на 71 години, по професия инженер, майка на един син и баба на две внучета;

а нейни подгласнички станаха: - Леонсия Докузова, Светла Котева, д-р Мариана Марчева от Сливен, Мария Веселинова;

Източник: inlife.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев