Глобус ЕС
ГЕРБ Евроизбори 2019

КОЙ е авторът на „реформата”?

снимка от събитието
10.02.2018 / 19:13

Близо 250 души излязоха във вторник на протестен митинг пред сградата на общината срещу плановете за закриване и преместване на сливенски училища.

Те издигнаха плакати срещу т. нар. реформа в образованието. В изказванията си родители и ученици призоваха да не се настройват едни срещу други учебни заведения, учителски колективи и деца. "Ще продължим да следим зорко опитите тези предложения да бъдат внесени отново" - предупредиха участниците в митинга. Те поискаха извинение за причинения им през последния месец стрес и призоваха да не се прикрива конкретният виновник, който според тях не е в общинската администрация, а той да бъде посочен. Сред събралите се бе и почти цялата комисия по образованието в общинския съвет, както и други представители на местния парламент.

Заради отсъствието от Сливен на кмета Стефан Радев, пред множеството застана председателят на общинския съвет Димитър Митев. Той уточни, че предложението не е отложено, а е оттеглено от кмета като вносител и на този етап де юре и де факто такова не съществува.

Протестният митинг завърши с химна на България и хоро пред общината.

От всички тези предложения за сливания и протести срещу, в Сливен се създава впечатлението, че някой /или някоя?/ е решил да изгони Езиковата гимназия да не пречи на ПМГ и да затрие Хуманитарната гимназия да не пречи…пак на ПМГ. И едно питане към шефката на образованието Бисерка Михалева: казвала ли е, че на Сливен една гимназия му стига?

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев