Глобус ЕС
ГЕРБ Евроизбори 2019

Огладняха ли „скобарите”?

снимка към новината
12.02.2018 / 15:16

Много сме писали за въвеждането на „Синя зона” в Сливен. В полза на общинското предприятие „Градска мобилност”, а и на гражданите да знаят какво ги чака. Сега е ред за обърнем палачинката, заради така наречените „скобари”, тия дето слагат скоби по автомобилите, иначе казано - дето скубят гражданите.

В началото на дейността си предприятието понатрупа малко печалба, но тя дойде най-вече не от нарушителите, а от ония, които предварително си платиха служебни места в синята зона. Но парите от печалбата посвършиха, „скобарите” огладняха и започнаха да закопчават дори колите със син стикер „Инвалид”. Не били спрели на специално означените за тях боядисани в синьо места. А тези места в Сливен са много кът, при издадени 2500 инвалидни карти. Поради което още в началото кметът е разпоредил на „Градска мобилност” автомобилите с инвалидни карти да могат да спират и на най-близкото до вече заетото синьо място. Справедливо е това кметско разпореждане. Но това май не се знае от „скобарите” и те я подкараха на принципа всичко под ножа. Интересното е, че не само „скобарите” , но и началникът им не знае това или така му е изгодно, защото той отговаря – аз какво да направя? Което преведено ще рече – на мен пари ми трябват!

Не искаме да си представим какво би се случило, ако инвалид трябва спешно да бъде откаран до болницата, но скобата на „скобарите” не разрешава! Като нищо могат да съсипят живота на човек за някакви си 24 левчета! Но искаме да си представим как кметът заслужено ще издърпа ушите на шефа на „скобарите” , дето не му изпълнява хуманните разпореждания!

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев