Глобус ЕС
ГЕРБ Евроизбори 2019

Eхо от Трети март

снимка от събитието
05.03.2018 / 16:51

Със залп от около 20 пушки започнаха честванията за 3 март в Сливен. Войводите от клуб „Традиция“ поставиха началото на празника, след което пред общината засвириха 140 каба гайди, пристигнали от Смолян. Гайдарите бяха на възраст от 7 до70 години. По-късно на площада започна официалната церемония за националния празник.

След нея от паметника на Хаджи Димитър тръгна шествието „По пътя към безсмъртието“, предвождано от 140-метров български трибагреник, носен от 140 военнослужещи. След тях вървяха 140-те гайдари, следвани от 140 пожарникари, полицаи, ученици и представители на мотоклуб „Хайдути“, носещи 140 знамена. На гражданите бяха раздадени 1 400 знаменца. Шествието премина по улица „Г.С. Раковски“ и завърши пред паметника на Панайот Хитов, където бяха поднесени венци и цветя.

Подобно шествие бе направено за първи път в Сливен. Идеята заслужава адмирации, не само заради оригиналното отбелязване на националния празник, но и заради организирането на над 500 души, включени в шествието. По пътя на шествието имаше стотици сливенци и гости на града, които искрено се радваха на това, което виждат. Е, няма как да пренебрегнем и един гаф, свързан с шествието. Носеният национален трибагреник бе обърнат наобратно, като на война. Не разбрахме с кого се сбори Сливен баш на Трети март. Но се надяваме поне догодина, ако пак има шествие, всички да видят националното знаме по единствения правилен начин: бяло, зелено, червено.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев