Глобус ЕС
EL

Още един светофар в Сливен

 заместник-кметът Румен Иванов
29.07.2018 / 17:28

Вече е приет първият саниран жилищен блок в Сливен – блок № 30 в ж.к. „Сини камъни, съобщи заместник-кметът Румен Иванов. От него стана ясно, че се работи по още 11 блока. Сключени са договори, в това число и днес, за други 10. Остават още 7 жилищни блока. Ще се разглежда отново процедурата за един жилищен блок заради жалба.

До края на седмицата ще се сключи договор за ремонт на пропадналото стълбище на Хамам баир. Предстоящо е сключването на договор и за изграждането на светофар до Общинския пазар. Очакванията са светофарът да е готов до Димитровден . От общинското ръководство обясниха, че за такива обекти като светофара повече време отнема подготовката на документите от самото изграждане. Затова се бави и реализацията. Така Сливен ще доближи Ямбол по светофари, където от „светещи полицаи” съседите доста водят.

Предстои сключване на договори за ремонт на три детски градини – „Детство“, „Мак“ и „Зорница“. Тече процедурата за ремонт на детска градина „Вержин и Хаик Папазян“.

Работи се по поречието на река Асеновска. Там се изгражда поливна система. Приключена е работата по трите обекта от проекта в кв. „Република“.

В населените места се ремонтират улици. В момента се асфалтира в село Желю войвода. Сключени са договори за изграждане на спортни площадки в селата Камен и Крушаре и за сцена в село Сотиря.

Утре заради смяна на важни водопроводни елементи на кръстовището „Розова градина“ ще бъде спряна водата. „Знаем, че е неприятно, но няма как да се случи по друг начин смяната“, каза още заместник-кметът Румен Иванов.

Той отправи апел да не се унищожават цветя и дръвчета от зелените площи на община Сливен. „Те са за всички нас“, добави Румен Иванов.

 
 

Copyright © 2008-2018 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев